recept: Erdélyi csorba húsgombóccal, Kifőzde
Erdélyi csorba húsgombóccal
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 fej hagyma,
3-4 murok,
2 petrezselyem,
8 krumpli,
2 paradicsom,
2 paprika,
1 deci tejföl,
diónyi zsír,
só, bors, lestyánzöld, petrezselyemzöld, korpacibere

A gombóchoz:
50 dkg darálthús,
2 tojás, féldeci (50g) rizs,
só, bors




A hozzávalókat felkockázzuk és a krumpli meg a paradicsom kivételével a zsíron kissé megpároljuk.
Sózzuk, borssal kínáljuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a lestyánt, összekötve, hogy utólag könnyebben lehessen kidobni.

Közben a gombócot is elkészítjük, összedagaszatva a hozzávalókat.

Félidőben a krumplit meg a paradicsomot is beletesszük, majd 15 perc után a gombócokat is megtanítjuk úszni.

Fővés után, mikor már nem lobog, behabarjuk a tejföllel.

Ecettel, vagy korpaciberével savankássá varázsoljuk.

Tetejét zöldpetrezselyemmel díszítve, tejföllel, és csípőssel kínáljuk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: buzsáki tányéros
 káposztalé leves
 Papa legényfogó levese
 temerini húsgombócleves
 A 65 mintájú paszuly

Forrás: Sancho receptje, képpel együtt küldte.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.09.21. Utoljára frissítve: 2012.09.21.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 11:24:39 - 6.23)
Hozzászólások:

Drótos (2013-01-07 23:24:00):
A korpacibere ugye kenyérrel kovászolt korpa leve? Talán jó helyette a kovászos uborka leve is?

Sancho (2013-01-28 11:33:00):
Erjesztett korpa leve. Helyette inkább ecetet ajánlanék.

Csikós Józsefné (2013-06-09 11:59:00):
Cibere és ecet helyett még savanyú káposztalével is szokták felönteni.

Sancho (2013-06-12 10:05:00):
Az akkor már nem csorba. Az káposztaléleves. Ne keverjük össze.

Kifőzdés (2013-06-13 21:46:00):
Ugyan kérem! Ahány ház, annyi szokás! A csorba savanyított, tartalmas leves, nemde? Nincs előírva, mivel savanyítsunk!

maria (2014-09-06 08:29:00):
legjobb savnyitani MAGGI BORS-sal

Léczfalvy Sándor (2015-02-18 18:01:00):
Idehaza a tárkonyos ecet vált be jóízünek.....Odahaza a jol érlelt cibere.....

Megjegyzés a recepthez