Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
1 fej hagyma, 3-4 murok, 2 petrezselyem, 8 krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 deci tejföl, diónyi zsír, só, bors, lestyánzöld, petrezselyemzöld, korpacibere A gombóchoz: 50 dkg darálthús, 2 tojás, féldeci (50g) rizs, só, bors |
A hozzávalókat felkockázzuk és a krumpli meg a paradicsom kivételével a zsíron kissé megpároljuk. Közben a gombócot is elkészítjük, összedagaszatva a hozzávalókat. Félidőben a krumplit meg a paradicsomot is beletesszük, majd 15 perc után a gombócokat is megtanítjuk úszni. Fővés után, mikor már nem lobog, behabarjuk a tejföllel. Ecettel, vagy korpaciberével savankássá varázsoljuk. Tetejét zöldpetrezselyemmel díszítve, tejföllel, és csípőssel kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
A korpacibere ugye kenyérrel kovászolt korpa leve? Talán jó helyette a kovászos uborka leve is?
Erjesztett korpa leve. Helyette inkább ecetet ajánlanék.
Cibere és ecet helyett még savanyú káposztalével is szokták felönteni.
Az akkor már nem csorba. Az káposztaléleves. Ne keverjük össze.
Ugyan kérem! Ahány ház, annyi szokás! A csorba savanyított, tartalmas leves, nemde? Nincs előírva, mivel savanyítsunk!
legjobb savnyitani MAGGI BORS-sal
Idehaza a tárkonyos ecet vált be jóízünek.....Odahaza a jol érlelt cibere.....